Броят белите щъркели

15.06.2015 11:31 0 | Прочетена (32815)

Еколози ще изминат 38 хил. километра и ще обходят 5 хил. населени места, за да регистрират всички птици от редкия вид, които летуват в България.


Започва преброяването на белия щъркел у нас. Инициативата стартира за седми пореден път в света и в нея тази година са включени 40 държави. Това съобщиха от Българското дружество за защита на птиците, които координират проекта в България.

Предстои екозащитниците да изминат 38 хиляди километра и да посетят 5 хил. населени места, където гнездят птици от редкия вид. В акцията ще се включат стотици доброволци, подпомагани и от служителите на МОСВ.

От природозащитното дружество обясниха, че в преброяването на белия щъркел у нас тази година може да се включи, всеки, който знае място, в което гнездят защитените от закона птици. Достатъчно е да заснеме или опише мястото и да изпрати сведенията на мейл адреса на дружеството за защита на птиците.


Акцията по преброяването на белия щъркел у нас ще приключи в края на лятото, а резултатите от миниторинга ще бъдат изпратени на организаторите, които координират проекта в световен мащаб, съобщава "Стандарт".

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |