Хранителна добавка с екстракт от водорасли ще стимулира освобождаването на стволовите клетки

30.04.2015 12:14 0 | Прочетена (19005)

Въз основа на откритието си д-р Кристиян Драпо и неговия екип разработват капсули хранителна добавка с екстракт от водорасли и други вещества, които стимулират освобождаването на стволовите клетки. След това организмът решава къде и как да ги насочи, разказва в интервю за БНР авторът на стволово-клетъчната теория за възстановяване на организма д-р Кристиян Драпо.

Революционното е в това, че тези наши стволови клетки подпомагат възстановяването на други мъртви вече клетки в органите и системите на организма и подпомагат оздравителния процес при някои, смятани от науката за нелечими заболявания.

Ние не сме правили конкретни изследвания върху болестта на Алцхаймер и паркинсон, но пък имаме други публикувани случаи, при които нашият продукт е дал оздравителен ефект. Отново уточнявам, че става дума за индивидуални случаи. Работили сме и над такива с инсулт, инфаркт, ревматоиден артрит. Това са интересни и многообещаващи случаи, които досега са описани, но не са достатъчни, за да се направи извод. Необходими са още проучвания и демонстрации. До момента сме наясно, че освобождаването на стволови клетки от костния мозък в кръвта действително подпомага възстановяването на тъканите в човешкия организъм. Въз основа на наблюденията ни започнахме проучване, свързано с ранните стадии на диабета и така ще покажем каква е еволюцията на това заболяване и как то се влияе от употребата на този продукт, каза д-р Кристиян Драпо.

На въпрос дали е възможно да бъде процесът на стареене на човешкия организъм, д-р Драпо отговори: Това дали ще можем да удължаваме живота е отворен въпрос, който тепърва ще видим до колко ще се развие. Обещаващо е наистина, но виждаме резултат в една друга сфера, а именно да подобрим качеството на живота и здравословното си състояние по време на живота.

По отношение на опасенията от подобна намеса в човешкия организъм, негативните ефекти от въздействието на подобно допълващо лечение и това, че според някои екстрактът така мощно стимулира мозъка, че го сравняват с действието на марихуаната, д-р Драпо заяви: Според мен такова мислене произтича именно от страх и липса на информация по темата, защото този продукт със сигурност не създава зависимости. Не можем да го сравняваме с марихуаната.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |