Соларният самолет Solar Impulse 2 потегля на околосветско пътешествие

09.03.2015 12:31 0 | Прочетена (921)

Соларният самолет Solar Impulse 2 потегля на своето околосветско пътешествие днес. В края на деня той ще излети от Абу Даби, за да популяризира соларната енергия и чистите технологии по света.

С излитането на соларния самолет стартира и кампанията „Бъдещето е чисто“, която вчера събра на едно място Н.П. Принц Алберт II на Монако, Н.П. Султан Ал Джабер от ОАЕ и Сър Ричард Брансън заедно с двамата пилоти на Solar Impulse 2 Бертран Пикар и Андре Боршберг.

Платформата „Бъдещето е чисто”  е проектирана с подкрепата на един от партньорите на Solar Impulse – Google – и има за цел да мобилизира хората, организациите, знаменитостите и политиците да заемат своята позиция по повед Конференцията за климатичните промени на ООН (COP21), която ще дефинира новия „Протокол от Киото“ в края на декември в Париж. Крайната цел е да се подпише най-голямата петиция, правена някога, която да убеи политиците да въведат всички технологични решения, които са неоходими. Всеки посетител на сайта бива поканен да добави своя глас към посланиет „Искам да създавам решения за чисто бъдеще“.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |