3,5 млн. лева за кампанията "За чиста околна среда" през 2015 г.

20.01.2015 11:22 0 | Прочетена (12549)

„Проектите са малки по мащаб, но сериозни като полза и ефект. Те подпомагат както местните общности, така и възпитанието и образованието на децата ни“, заяви еко-министърът Ивелина Василева. 

Тя съобщи, че тази година с решение на УС на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) е взето решение да се отпуснат средства в размер на 3,5 млн. лева за провеждането на кампанията.

Инициативата се провежда от 12 години и е доказала своята устойчивост. Осъществява се от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и ПУДООС. От 2009 г. до сега са реализирани 2048 проекти в рамките на програмата.

Покана за участие тази година е отправена към две групи кандидати. За училища, детски градини и обединени детски комплекси са определени общо 1,2 млн. лева. Техните проекти могат да бъдат в размер до 5000 лева.

За другата група – общини и кметства – са заделени средства в размер на 2,3 млн. лв., които могат да кандидатстват и получат за реализация на проектите си до 10 000 лева.

Целта и на тазгодишната кампания е да се повиши екологичната култура и навлизането на съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |