Квотата за улов на калкан в Черно море остава 43,2 тона

Свързани новини

15.12.2014 13:48 0 | Прочетена (17384)

През 2015 година квотата за улов на калкан в Черно море остава 43,2тона. Това стана ясно по време на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел. България бе представена от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, която  защити позицията на страната ни,че не трябва да бъде намалявана квотата за улов на калкан.Европейската комисия предложи намаляване на квотата за улов на калкан с 15%.
 
„Сегашният модел на намаляване на квотите само за  Държавитечленкине е ефективен, той единствено ги ощетява, когато се прилага само от тях. Предизвикателство е създаването на условия за равнопоставеност между всички черноморски страни и изграждане на модел зауправление, който да се прилага и спазва по еднакъв начин от всички държави от Черноморския басейн“, посочи министърТанева.
 
Тя беше категорична, че България ще продължи да работи в посока за предотвратяване на нерегламентирания риболов и въвеждането на екосистемен подход.България се ангажира да продължи  контрола, наблюдението и мониторинга по отношение на риболовните дейности.
 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |