Домашните пестициди се увеличават

Свързани новини

21.11.2014 11:25 0 | Прочетена (7906)

Нивата на пестицидите, широко използван в домакинствата, са се увеличили в градските и селските водосбори в Калифорния, сочи нов доклад, изготвен от местната управа, предава грийнтех.

Пиретроидните пестициди, които са подобни на химически вещества, произвеждани по естествен път в цветето хризантема, вече са заменили по-старите, далеч по-токсични химикали, използвани за убиване на насекоми и гъби. Те са част от около 3500 продукти, казва Американската агенция за защита на околната среда.

Тези пестициди обаче са вредни за водните организми. А проучването показва, че концентрацията им е все по-голяма във водосборите в щата.

От 2008 до 2012 г., нивата на пиретроидни пестициди в Калифорния са се учеличини във всички речни зони, тествани от агенцията. Тя отказа да посочи колко точно са се увеличили техните концентрации. Най-големите увеличения са отчетени в градските вододели, се казва в доклада.

Сред домакински продукти, които включват пиретроидни пестициди, са веществата за борба с летящите домашни насекоми, продуктите за защита от бълхи за котки и кучета, препаратите за растиетлна защита за градини и дворове, както и продуктите за торф и морава.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |