Новото поколение водородни коли на Honda се зареждат само за 5 минути

Свързани новини

20.11.2014 11:25 0 | Прочетена (9279)

Макар че Honda първоначално обяви, че ще пусне следващото поколение автомобили с горивни клетки през следващата година, те ще се появят по-скоро през 2016 г. и изглежда ще си струват чакането. Автомобилният производител представи новите характеристики на концепцията FCV, който дебютира миналата година, с обещаващ пробег и бързо зареждане.

Следващото поколение автомобили на Honda с водородни горивни клетки ще се захранва пт задвижжваща система с горивни клетки, която се вписва напълно в предното отделение на колата, където се помещава и дивгателят. Това обещава повече пространство вътре в купето – подобрение в ставнение с предшественика FCX Clarity. Honda също така казва, че тъй като новата задвижваща система с горивни клетки е по-малка, тя ще може да се използва в голям брой превозни средства в бъдеще, предава грийнтех.

Автомобилният производител не разкри всички характеристики, но съобщи, че системата ще има повече от 100 kW мощност, пробег от над 480 км. и бързо време за зареждане – о три до пет минути.

Следващото поколение коли на Honda с горивни клетки ще бъде пуснато в продажба в Япония през март 2016, а след това и в Европа и САЩ.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |