Гъбен био-дрон се разгражда биологично, ако се разбие в скалите

Свързани новини

17.11.2014 13:42 0 | Прочетена (11316)

Какво се случва с безпилотния самолет, когато катастрофира и падне на земята? Освен замърсяването и увреждането на потенциално чувствителна среда, това може да означава – особено за военните – че онези, които шпионираш, ще узнаят, че ги дебнеш. Тук идва на помощ умен био-разградим безпилотен самолет. Той е направен от гъбен материал, така че просто се разгражда и става незабележим петно, ако се наложи аварийно кацане, предава грийнтех.

Дронът е почти изцяло направен от биологичен материал, което означава, че не оставя почти нищо след след себе си. Корпусът е направен от гъбен материал, наречен мицел, и покрит с „кожа“ от целулоза за здравина. Схемата на безпилотния самолет е отпечатана с помощта на биоразградимо мастило, което го прави още по-труден за откриване.

Самолетът има няколко части, които не са чак толкова биоразградими, като батерията и роторите, но учените в момента работят по методи, чрез които да ги заменят с аналогични устройства от бактерията Е. Coli. Така самолетът при евентуална катастрофа ще бъде невъзможен за намиране. Никой няма да разбере дали сте разлели малко подсладена вода там или е имало самолет“, казва Лин Ротшилд от НАСА, който е създал безпилотни самолет.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |