Зам.-министър Костов връща кадри на кума си в парковете

Свързани новини

14.11.2014 17:56 0 | Прочетена (14138)

Зам.-министърът на земеделието и храните с ресор "гори" Георги Костов започна да връща кадри на ПП Зелените и на коалицията За да остане природа в България в природните паркове. Новите Устройствени правилници, регламентиращи изискванията за квалификация на директорите на природни паркове, приети през месец септември, са в противоречие и не отговарят на изискванията, разписани в Закона за горите. Съгласно тях са освободени директорите на парковете Шуменско плато, Сините камъни – Сливен и Странджа. Подготвя се и уволнението на директора на парк Витоша и връщането в длъжност на Тома Белев. Възстановена е и скандалната шефка на парк Българка Мая Радева, въпреки извършения одитен доклад, в който са констатирани много нарушения в обществените поръчки. Тя е известна с това, че три пъти е пускала поръчки за над един милион лева и трите пъти те биват спечелени от фирми и НПО-та, свързани с Тома Белев. Зам.-министърът е имал нахалството да сложи като изскване за директори на парковете собствената си специалност "инженер лесовъд" .Същата диплома има и неговия кум Тома Белев. Устройствените правилниците вече са обжалвани в съда от неправомерно освободените директори. За тези действия има основателни причини, които се определят от факта, че в природните паркове се разпределят големи суми по Оперативната програма Околна среда.
Тези около 40 милиона лева се усвояват основно от зелените неправителствени организации от коалицията За да остане природа в България.
Скандали са започнали и в Държавните горски и ловни стопанства. Георги Костов е известен сред служителите в Министерство на земеделието и храните и в Селскостопанската академия, на която беше председател, с неуравновесения си характер и изблици на непредизвикана ярост.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |