Енергетиката на Германия е пред катастрофа заради зеления ток

Свързани новини

09.10.2014 17:21 0 | Прочетена (19319)

Най-големият енергиен концерн в Германия търпи големи загуби в резултат на прехода на страната към възобновяеми източници на енергия. Ситуацията, която може да изправи Германия пред катастрофа, пише в. "Файненшъл таймс".

Енергийният пазар в Германия е в бедствено положение, а една от най-големите енергийни компании на практика е "мъртва", посочва изданието, позовавайки се на Анри Проглио, ръководител на най-голямата енергийна френска компания "Електрисите дьо Франс" (Électricité de France).

Германия постига големи успехи в автомобилната индустрия, но ситуацията в енергетиката е катастрофа, пише вестникът.

Две големи енергийни компании - E.On и RWE се намират под огромен натиск. "Едната от тях е почти мъртва, а другата е в много тежка ситуация", предупреждава Проглио.

RWE вече обяви спад в печалбите с 62% през август и съобщи, че възнамерява да затвори няколко завода поради покачващите се цени на енергията.

Печалбата на първия по големина енергиен концерн - E.On през същия месец е отбелязала спад от 20%, което се дължи главно на използването на алтернативни енергийни източници.

Печалбите на енергийните предприятия в Германия намаляват, тъй като страната преминава от обикновени енергийни източници към възобновяеми, като реализира програма за пълен отказ от атомна енергия, отбелязва "Файненшъл таймс".

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |