България да забрани влизането на самолета от Нигерия заради Ебола

Свързани новини

25.08.2014 12:02 0 | Прочетена (12893)

Министерствата на здравеопазването и транспорта да забранят влизането в България на самолета от Нигерия заради случаите на Ебола в африканската държава, настоява еко сдружение "Синята планета".
 
Държавата да вземе мерки, каквито има в редица страни от Европа с цел недопускане на разпространението на вируса у нас. Малта и Финландия също са отказали достъп на самолета заради случаите на Ебола в Нигерия. Машината с нигерийски екипаж се очаква да кацне за ремонт до края на седмицата и това създава напрежение сред екипите на "Луфтханза техник - София". Министерствата на транспорта и на здравеопазването са разрешили с аргумента, че няма риск от зараза със смъртоносния вирус, от който в Африка починаха 1350 души за 8 месеца. По информация на здравното министерство в Нигерия са регистрирани само 10 случая.

Световната здравна организация (СЗО) призова вече страните, които са засегнати от Ебола, да проверяват всички заминаващи пътници на международни летища, пристанища и основни гранични пунктове. Авиокомпаниите започнаха да променят полетите си до рисковите държави. В Air France върви подписка за прекратяване на полетите на компанията им до държавите, в които има епидемия. Emirates Airline е "анулирала" столицата на Гвинея. British Airways спря всички полети до Сиера Леоне и Либерия до 31 август.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |