Зелените олигарси с опит за разкол в туризма

Свързани новини

18.08.2014 14:44 0 | Прочетена (19324)

Точно в разгара на лятото зелените експерти в източването на пари по псевдо-екозащитни програми измислиха и подписаха т.н. „меморандум за туризма“. Зелената върхушка експерти в източването на пари по псевдо-екозащитни програми имат нова стратегическа цел: да забият клин и раздор в най-печелившия отрасъл на българската икономика – туристическата индустрия.
След провала на скандалния проект за Национален парк "Българско Черноморие", „природозащитниците“ се опитват да компенсират финансовите си щети като акумулират "обществена" подкрепа за анархо-екологическите си каузи чрез средите на туризма. Принципно немислим съюз в случая, Троянският кон се оказва председателят на Българска туристическа камара - Стоян Лазаров. Вероятно недоволен от резултатите си в хотелиерския бизнес, другаря Лазаров търси участие в разпределяне на екологичния пай с новите си партньори от групата около Тома Белев. Именно Лазаров е цитиран в медиите и като инициатор на Меморандум от 17.07.2014г., подписан от скандално известната коалиция "За да остане природа в България", „Зелени Балкани”, „Асоциация на парковете в България”, на които Тома Белев се определя като водач, и други техни сателитни организации.

 За всички е ясно, че в Европа строителството в Натура 2000 зони не е забранено. То се регулира с ОВОС или екологична ОС и съобразно действащ ОУП на общината.
 
В цивилизованият свят отдавна туризъм не означава само настаняване в хотел, а наемане на вили, къщи, апартаменти, бунгала и дори цели имения. Всички те са специално построени от инвеститори с цел продажба на частни лица, които освен за себе си ги отдават под наем за ваканционно ползване. Този подход генерира огромен финансов ресурс за цялата туристическа индустрия, която включва и ресторанти, магазини, супермаркети, атракции и други. За пример е лазурният бряг на Франция – номер 1 туристическа дестинация в света с над 86 милиона чужденци годишно, където масово туристите почиват в наети вили или апартаменти в комплекси, популярни като holiday properties или holiday homes.
 
Пълен нонсенс: Как да зачиташ видовете собственост и същевременно да ограничаваш нейното ползване. Тук акцента е поставен само върху частната и общинска собственост, която по конституция е неприкосновенна, да бъде намерен „зелен“ начин за контрол от „заинтересовани” граждани и НПО.   

Факт е, че през 2007 „зелените“ успешно фалшифицираха научните данни и по този начин незаконно вкараха повече от 1/3 от територията на страната в Натура 2000. Тази година опитаха със същите "научни" основания да създадат и скандалния Национален парк "Български Черноморие". Защо ли?  Всичките 14 черноморски общини, десетки туристически, бизнес и обществени организации заявиха своето категорично „НЕ!”. Годината е 2014 и обществото вече е наясно, че единствената цел зад "природозащитните" аргументи на „зелените“ стои заграбването на максимално количество атрактивни частни и общински земи, като ги включат в т.н. екологично робство. Ползите за зелената мафия са най-малко две:  
1) групата екомилионери да спечели/открадне още повече пари по екопрограми и планове за управление на по-големи територии; и
2) да обезкървят икономиката с отнемане правото на собственост и/или ползване на частни и общински имоти, бъдещи инвестициии и разкриване на работни места, устойчиво развитие на Черноморието.

С просто око се вижда опит за повтаряне на политиката, морала и действията на червената върхушка и ДС от преди и след 10-ти ноември 1989г., а именно да се контролират "свободните" граждани на България чрез бедност.
Очевидно е също, че туризма и бизнеса с ваканционни имоти е във възход по целия свят и тази тенденция се вижда дори и в бедна, но развиваща се България. Просто работещите хора все повече имат нужда да "избягат" за уикенд или ваканция в наши или чужди курорти. Всички инвеститори и общини си поставят за основен приоритет устойчивото развитие, което включва и опазване на Природата в полза и за благото на Човека.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |