Соларните приходи ще се удвоят до 2020 г.

Свързани новини

28.07.2014 11:27 0 | Прочетена (15516)

Нов анализ прогнозира, че общите приходи на соларната индустрия по всяка вероятност ще достигнат 137,02 милиарда долара до 2020 г., удвоявайки приходите към 2013, коиот са в размер на 59,84 млрд. долара. Намаляването на парниковите газове, енергийната независимост и сигурността ще са двигателите на растежа в индустрията, констатира докладът.

Анализаторската фирма Frost & Sullivan публикува своята положителна, но все пак предпазлива прогноза за перспективите за соларната индустрия през 2020 г. Като отбелязва, че разходите за фотоволтаика са спаднали, докладът все пак заключава, че соларната индустрия ще продължи да расте, което изисква постоянни субсидии, предава грийнтех.бг.

Frost & Sullivan прогнозира удвояване на приходите в соларната индустрия през следващите седем години. Малко индустрии биха счели това за голяма прогноза, но на фона на бързия растеж на фотовотлтаичния сектор през първите няколко години на това десетилетие, прогнозата е някакси консервативна.

„Глобалния пазар на соларна енергия“ отбелязва, че „политическите решения“ ще бъдат ключови за PV пазара през прогнозния период, както и че „изготвянето на строги регулации за чиста енергия и предлагането на адекватни субсидии за сектора на възобновяема енергия ще бъдат от съществено значение за слънчевия сектор“, за да продължи да расте.

В съобщение за пресата Frost & Sullivan подчерта, че потенциалът на соларната енергия е „обуздан“ от „високите разходи за инсталациите и за поддръжката на соларните фотоволтаични системи“. Тези фактори, съчетани с „непостоянството на соларната енергия и ниската възвръщаемост на инвестициите от слънчеви фотоволтаични системи“, според доклада, означават, че фотоволтаиката продължава да бъде притисната от конкурентите източници на енергия – вятъра и биомасата.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |