Синята планета внесе жалба срещу проверката за сеч в Ботевградско

Свързани новини

25.07.2014 15:27 0 | Прочетена (16715)

Сдружение „Синята планета” внесе жалба срещу ръководителят на комисията, извършила проверка на горска сеч в Ботевградско. Организацията оказва пълна подкрепа на сдружение „За Ботевград” в битката срещу поголовното изсичане на горите в района. Председателят на „Синята планета“ Пейо Майорски лично присъства на проверката на сеч в района на Държавно горско стопанство – Ботевград, извършена в периода 9 – 11 юли 2014 год. по искане на Мартин Тинчев, който оглавява местната организация. „Синята планета” внсе жалба срещу председателят на проверяващата комисия Радка Христова Бояджиева, която е лавен експерт в Регионалната дирекция по горите – София.
В сигнала се настоява да се потърси отговорност за действията на Радка Бояджиева, които са „недопустими за държавен служител, който трябва да работи в полза на обществото, спазвайки законите на Република България”. Жалбата е внесена до Министерство на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по горите и до депутата от Коалиция за България и лидер на „Екогласност“ Емил Георгиев.

В жалбата пише:
„Искам да изразя голямото си възмущение и огорчение от действията на инж. Радка Христова Бояджиева, главен експерт при Регионална дирекция по горите - София. През периода от 09.07. – 11.07.2014 год. извършихме проверки на сечища в района на ТП ДГС – Ботевград. След приключването на проверките, участниците в тях се събрахме в офиса на РДГ – София в гр. Ботевград, където инж. Бояджиева пристъпи към оформянето на протокола с резултатите от теренните проверки. След като приключи със съставянето на документа и запозна със съдържанието му всички присъстващи (15 души), и те се съгласиха да го подпишат, тя взе протокола и го отнесе в административната сграда на ТП ДГС – Ботевград, която се намира срещу офиса, където бяхме ние. Там запозна със съдържанието му Директора на ТП ДГС – Ботевград инж. Веселин Нинов. С тези поощряващи неравноправието действията, инж. Бояджиева изнерви до краен предел и нагнети напрежение между присъстващите, голямата част от които възроптаха и изразиха недоволството, на което тя отвърна с думите: „Аз съм председател на комисията и ще процедирам така, както аз реша!”. После отправи словесни нападки лично към и г-н Мартин Тинчев с думите: „Няма вече да ти търпя исканията”.
В крайна сметка инж. Радка Бояджиева редактира протокола по искане на директора на Горско стопанство – Ботевград  инж. Веселин Нинов. Това удължи престоя ни и ни отне от времето. Стигна се до напускане на някои от членовете на комисията. Те си тръгнаха крайно изнервени и недоволни. Наложи се да им се обаждаме и да ги увещаваме да се върнат обратно, за да подпишат протокола. Към всичко това искаме да добавим и недоумението си от ниската подготовка на всички служители от РДГ – София и ТП ДГС – Ботевград, които трябваше да снабдим с ролетки с метални ленти и спрейове с боя (необходими за извършването на проверката), закупени с лични средства, въпреки че това не беше наше задължение“.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |