Електрически автомобили за всички държавни превозвачи във Великобритания

Свързани новини

18.07.2014 15:24 0 | Прочетена (8971)

Правителството трябва да служи за пример като осигури финансиране за въвеждане на електрически коли и микробуси, обяви вчера министърът на транспорта баронеса Крамер.

Проектна готовност на стойност £ 5,000,000 за превозни средства с ултра ниски вредни емисии е само първата стъпка в плановете на правителството  да станат електрическите автомобили и други подобни превозни средства често срещано явление при държавните превозвачи.

Това ще даде възможност на всички транспортни фирми  да преразгледат своите договорености и да обмислят как могат да  използват по-екологични превозни средства. Над 150 автомобила ще бъдат въведени  в експлоатация още при първата вълна от проекта.

Правителствената служба, която осигурява автомобили за министрите вече има планове да поръча  първите електрически коли още през есента. Очаква се при всички превозвачи да се въведат над 150 електрически превозни средства.


300 автомобила в една държавна администрация е твърде скромно, за да направи революция. Независимо от това обаче, решението носи важна символика. Правителството възнамерява да продължи да настоява и за напред за по-чиста и модерна транспортна система.

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |