Пуснаха златодобив насред Натура 2000 в Крумовград

14.02.2012 14:30 5 | Прочетена (59799)

Върховният административен съд не уважи жалбата на Общината и гражданите на Крумовград срещу концесията за златодобив, дадена от правителството на Ада тепе.

Според нея терен от 19 кв.км, но и хълмовете над града, които се падат около площадката на бъдещата мина, ще бъдат натворени с цианиди. Още по-малко пък някой се пита как при даването на концесия от министерството на Трайчо Трайков.  

Именно това е и последната надежда на местните хора и на заплашената от екогеноцид община. Те обжалват въпросното решение за оценката.

Мнозина се питат защо ли не протестират срещу това отявлено посегателство срещу родната природа и срещу най-красивата ни планина – Родопите, активистите от Зелените.

И съзират канадска връзка – инвеститорите в бъдещата мина са от северноамериканската държава, чийто почетен консул у нас е така да се каже олигархът Иво Прокопиев. Той пък има, хм, влияние върху Зелените. В същото време те се борят срещу два лифта.

Апропо, златодобивът, осъществяван от чуждите нашественици, е на път да загроби Трън, Брезник, Диканя и други чисти кътчета на родината.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |