Партия „Зелените” – с най-много манипулации при организиране на подписки

Свързани новини

16.04.2014 18:11 0 | Прочетена (2267)

Най-големите манипулатори при организиране на подписки са партия „Зелените” и нейните съпътстващи структури „За да остане природа в България”, „Зелени Балкани” и WWF България. Във всичките тези организации- едната партия, другите две неправителствени участват едни и същи хора. В зависимост от интересите им се представят за говорители на гражданското общество и на целия неправителствен сектор, а когато им е удобно застават зад партийни проекти. Поради скромното им представяне в последните избори, само 0,73 %, около 26 хиляди гласа, от партия „Зелените” предпочитат да провежда кампаниите си маскирани като автентични граждански протести, основно свързани с екологията и опазване на околната среда. Протестите в защита на Рила, Витоша, Пирин, Черноморието, Странджа, Дюните и напоследък  истерията около Карадере са всъщност прикрити политически кампании, които отчетливо се засилват преди избори. Миналата година същото се случи преди парламентарните избори, когато спонтанният искрен протест срещу високите сметки за ток беше присвоен от Зелените, за да си направят политическата агитация.
Обичайната им практика е при събиране на подписи за избори на пунктовете, организирани от Зелените, водещите лозунги са да спасим Рила, Странджа или Витоша, а всъщност хората се подписват в подписка на партия „Зелените” за избори. Друг обичаен приом е където са им агитационните пунктове, най-често на ул. Патриарх Евтимий (Попа), да провеждат спонтанни „граждански” протести, които мащабно са отразени от всички медии, но винаги в кадър са водачите на партията и логото на партия „Зелените” . Същото се случи и преди няколко дни на Цветница. Във сайтовете, обслужващи зелените – Dnevnik, Offnews и Mediapool свенливо беше отбелязано, „че ОРГАНИЗАЦИЯ ЗЕЛЕНИТЕ ще проведе благотворителен концерт в Борисовата градина, в защита на Карадере”. Претендиращите за професионалисти в тези издания трябва да знаят, че такава организация Зелените не съществува. Има няколко зелени партии, има зелена мафия, зелен октопод, зелени рекетьори, зелени з….ци, но такава зелена организация няма. Схемата проработи отново. Всички телевизии и печатни медии отразиха концерта, в защита на Карадере, но основния замисъл се вижда на приложената снимка, където личат предизборните плакати на партия „Зелените”. Отново политическо събитие бе прикрито, използвайки благородна кауза.
    
Апелираме към редакторите в медиите да бъдат особено внимателни, когато отразяват „гражданските протести на партия „Зелените”, особено след 25 април, когато започва политическата кампания и неминуемо се очаква провокиране и ескалиране на такива събития.  

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |