Позволиха застрояването на Иракли

Свързани новини

02.12.2013 15:42 0 | Прочетена (1054)

С решение на Административния съд в Бургас от 14 ноември тази година се отменя заповедта на началника на Регионална дирекция за национален строителен контрол (РДНСК), Югоизточен район, който обяви за нищожни инвестиционните проекти и разрешението за строеж на плажа в Иракли, съобщи нюз.бг.

С решението си съдът отново дава зелена светлина на двете заинтересовани фирми - “Дарс инвест” ЕООД и “Емона 2000" ЕООД, да започнат строителните дейности. Решението е окончателно.

Съгласно документите за строеж се предвижда в землището на с. Емона, местността “Кладери” в община Несебър да бъдат изградени ваканционно селище с едноетажни и двуетажни бунгала, складове и басейн.

Опитите за застрояване на Иракли не спират от 2006 г., когато местни граждани и еколози се обявиха срещу намерението на инвеститорите. Срещу плановете за застрояване вече се обявиха над 30 неправителствени организации и граждански групи от коалиция “За да остане природа в България”.

"Викахме. Протестирахме. Отстоявахме ... прегракнахме. Защо е толкова трудно в България законността да вземе връх?", запитаха от инициативния комитет "Да спасим Иракли".

"След всичките протести, дела, протести, и пак дела - Бургаският административен съд отсъди, че РДНКС няма правомощията да спира обекти по Черноморието, които нарушават строителните норми и дадените им разрешения. Ако не те – кой?", написаха в сайта си организаторите на инициативата.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |